top of page

Leven naar je eigen Ontwerp

Lifestyle Design, in het kort Leven Naar Eigen Ontwerp genoemd, betekent simpelweg je leven inrichten zoals jij dat wilt. Ongeveer tien jaar geleden nam ik het besluit om mijn droomleven werkelijkheid te maken. Op dat moment bevond ik me in een uitdagende fase; ik overleefde eerder dan dat ik echt leefde. Het was maandelijks een strijd om de rekeningen te betalen, en elk 'dubbeltje' moest worden omgedraaid. Ik was er klaar mee.


Diep van binnen voelde ik dat ik bestemd was voor meer in het leven. Ik besloot dat gevoel te volgen en ging op ontdekkingstocht om mijn dromen waar te maken.

Ik verdiepte me in verschillende zelfhulpboeken, luisterde naar podcasts en volgde kanalen in persoonlijke ontwikkeling op Youtube. Zo ontdekte ik een groeiende beweging die pleit voor actieve vormgeving van ons leven naar ons eigen ontwerp.


Maar wat houdt "leven naar je eigen ontwerp" eigenlijk in en waarom is het zo belangrijk?



Leven naar je eigen ontwerp gaat verder dan simpelweg je eigen keuzes maken. Het is meer een diepgaand proces van zelfontdekking, zelfbewustzijn en het actief nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen leven. Het begint met het stellen van fundamentele vragen: Wat word ik gelukkig van? Wat drijft mij? Wat zijn mijn passies en doelen?


Het creëren van een krachtig innerlijk fundament vormt de basis waarop jij je droomleven kunt bouwen. Hoe krachtiger en bewuster je in het leven staat, des te sneller je zult stijgen naar de frequentie van je verlangens.


Zelfontdekking is dus een essentieel onderdeel van dit proces. Door bewust te zijn van je eigen krachten, zwaktes, interesses en waarden, kun je een leven creëren dat in lijn is met wie je werkelijk bent. Dit betekent ook het omarmen van fouten en tegenslagen als leermomenten, in plaats van ze te zien als obstakels.


Een leven creëren naar eigen ontwerp betekent ook afstand nemen van de verwachtingen van anderen en de moed vinden om authentiek te zijn. Vaak worden we beïnvloed door maatschappelijke normen, familie verwachtingen en culturele druk. Als je wilt leven naar eigen ontwerp, is het belangrijk om deze externe verwachtingen los te laten en te luisteren naar je innerlijke stem.


Het vergt moed om je eigen pad te bewandelen, maar de beloning is een leven dat trouw is aan jezelf. Het is een voortdurend proces van groei en evolutie, waarbij je de regisseur bent van je eigen verhaal. Door bewust te kiezen en authentiek te leven, geef je vorm aan een leven dat resoneert met jouw kern en waarden.


Als je leven op dit moment chaotisch is en dingen niet lopen zoals je dat zou willen dan kan ik me voorstellen dat je denkt ‘waar moet ik beginnen’?!


Begin met regelmatige zelfreflectie. Neem de tijd om na te denken over je waarden, interesses, sterke punten en doelen. Stel jezelf vragen zoals: Wat vind ik echt belangrijk in het leven? Wat maakt me gelukkig? Wat zijn mijn diepste verlangens? Zelfreflectie helpt je de basis te leggen voor het ontwerpen van een leven dat bij jou past.



Daarna is het belangrijk om prioriteiten te stellen. Identificeer je belangrijkste prioriteiten. Wat zijn de aspecten van het leven die voor jou het meest waardevol zijn? Dit kunnen persoonlijke relaties, gezondheid, creativiteit, persoonlijke ontwikkeling of carrière zijn. Door prioriteiten te stellen, kun je gerichter beslissingen nemen en je energie richten op wat er echt toe doet.


Leer 'Nee' te zeggen.

Vaak worden we overladen met verplichtingen die niet in lijn zijn met onze doelen en waarden. Het is belangrijk om grenzen te stellen en af en toe 'nee' te zeggen. Het is geen egoïsme, maar een noodzakelijke stap om ruimte te creëren voor datgene wat echt belangrijk voor je is. Stel jezelf de vraag: past dit bij de visie die ik heb voor mijn toekomt.



Leven naar je eigen ontwerp betekent dat je open staat voor verandering. Sta toe dat je prioriteiten, doelen en interesses met de tijd kunnen veranderen. Wees niet bang om nieuwe dingen uit te proberen of je koers aan te passen als dat nodig is. Verandering is een natuurlijk onderdeel van groei, en het kan leiden tot nieuwe kansen en ontdekkingen. Ik zou zeggen stap uit je comfortzone en ga ervoor!


Liefs

IMG_6097.HEIC

Hi!
Nice to see you here!

Where luxury meets life's extraordinary moments! We're Peter and Jennifer, a dynamic duo on a mission to inspire and redefine the art of living for the 50+ crowd.

Let the posts
come to you.

Thanks for submitting!

bottom of page